tisdag 25 februari 2014

Första påskkortet blev ett omlott trappstegskort (med tutorial)

Då var första påskkortet gjort. Har ännu inte planerat hur många jag ska göra, men än finns ju tid att producera. Påsken ligger ju betydligt senare än förra året.

Det är första gången jag använder den här Tildastämpeln. Den skulle ju ha passat bra till alla hjärtans dag, men de två korten jag gjorde blev inga Magnoliakort (rymligare tri-shutter och diamantvikning). Men jag tyckte hon var himla söt, och hon passade bra till detta våriga kort. Jag brukar göra mina Tilda brunhåriga, vet inte om det har att göra med att jag själv är mörkhårig. Men denna gång fick hon bli vårigt blond, och jag blev nöjd med resultatet.

Jag har gjort den här vikningen en gång tidigare. Det är sanning och säga en av de inlägg som är de mest lästa på min blogg. Jag måste ta tillfället i akt och passa på att tacka för alla besök. Jag blir varje dag lycklig när jag ser att folk besöker bloggen, och blir positivt överaskad de gånger jag upptäckt länkning till den från andra sidor. Så tack för länkningarna, och tack för att du läser detta. Jag hoppas att jag kan bidra med lite inspiration. Det är alltid det jag söker när jag läser andra bloggar.

Inlägget har en tutorial längst ner.

Framsidan pryds av Tilda with Spring Heart som var en del av Magnolia StampClub Winter 2013. Hon är stämplad på akvarellpapper och sedan målad med Distress Ink. Bården är utstansad med en stans från Martha Stuart och blommorna pryds med med gulgröna rhinestones. Insidan av bården pryds av likadana stenar. Kanterna och bården är infärgade påskigt gult av Distress Ink Mustard Seed.





Stämpelns ram är målad med Distress Ink Squeezed Lemon och kortets kanter med Distress Ink Mustard Seed.



Jag använde lite våriga dies som jag lät vara helt vita och rena. Jag använde även de gulgröa rhinestones mitt på kortet, som också syns på både utsidan och insidan av bården.


Trappstegen är klädda med matchande mönsterpapper.
Textstämpeln och tulpanen är stämplade med Distress Ink Scattered Straw.


Kortet ovanifrån.


Insidan av kortet helt utvikt.


Baksidan av kortet helt utvikt.


Kortmall omlott trappstegskort. Tutorial.  Mallen är i tum. 1 tum = 2,54 cm.
Jag råkade rita det undre tjocka strecket lite för långt, så jag försökte rita över med vitpenna.
Det ska dras mellan 3" och 6".

söndag 23 februari 2014

Testade den rymligare tri-shuttern igen

Fick lite pysseltid igår, och med en god ljudbok i öronen och med händer som läääääääängtade efter att få pyssla - så gjorde jag det här kortet på rekordtid.

Som jag skrev i förra inlägget då jag gjorde den här vikningen för första gången, så hittade jag den på en blogg i USA. Tjejen som kom på den här vikningen har verkligen gjort ett bra jobb! Den är så mycket bättre än den vanliga tri-shuttern då den ger en faktisk skrivyta. Något som egentligen saknas helt på den vanliga klassiska varianten. Vem vet, detta kanske blir den nya "klassikern"?

Det är väl dags att börja göra påskkorten nu, men några födelsedagar ligger i kalendern. Och kortlådan är nästan tom. Har än så länge varit duktig på att hela tiden hitta en mottagare till alla kort jag gjort.

Inlägget har en tutorial längst ner.

Köpte 50 meter satängband till när jag gjorde dopinbjudningarna. Det är roligt att ha överflöd av material som man verkligen gillar! 


Baksidan med min stämpel, vars ram har färglagts med en blandning av Distress Ink Peacook Feathers och Forest Moss. De två swirlsmedaljongerna är stämplade med Distress Ink Forest Moss. Satängbandet är fastklistrat med dubbelhäftande tejp. Lim syns genom bandet, men tejpen förblir osynlig.


Cardstockets framsida pryds av en ganska rolig grattisstämpel som jag köpt hos Roxy Stamps. Blommorna skapar enkel bakgrund och är stämplade med Distress Ink Weathered Wood


Flaggspelet har jag pluppat med Liquid Pearl Baby Blue. Kanterna är målade med torrchalk.




Happy Birthday är stämplat med Distress Ink Peacook Feathers och swirlsen med Forest Moss. Den här vikningen har en rymligare sistasida som ger plats för en lång hälsning.


Fjärilsdiesen är målad med Stickles Crystal. Sedan är ytterkanterna målade med blå torrchalk.


Kortet ovanifrån.


Framsidan av kortet helt utvikt.


Baksidan av kortet helt utvikt.


Kortmall rymligare Tri-shutter. Tutorial.
Mallen är i tum. 1 tum = 2,54 cm

fredag 21 februari 2014

Ett rymligare tri-shutterkort (med tutorial)

Oj oj oj vad en magsjuka kan sänka en, både mentalt och fysiskt. Och det länge! Men nu börjar jag återvända till livet känner jag. Egentligen hade jag skrivit färdigt det här inlägget innan jag blev sjuk, det enda som fattades var den ritade mallen. Och den kan man ju inte strunta i. Det är ju lite av syftet med bloggen. Så, här är då inlägget :)

...................

Då har jag gjort det andra Alla hjärtans dagskortet. Detta ska som stämpeln på framsidan antyder, skickas till min mamma.

Jag var ute och letade efter nya kortvikningar, och hittade denna på en blogg i USA. Bloggerskan hade inte ritat någon mall, utan bara fotat kortet hon gjort och beskrivit hur hon gjort. Jag har dock ritat mallen så som jag gjort den.

Den här vikningen skiljer sig från den vanliga Tri-shutter vikningen. Den vanliga finns i två alternativ (jag har bloggat om båda dessa, och ritat mallar till dem: alternativ 1 och alternativ 2). Det som skiljer denna vikning från de två, är att sista sidan på den här vikningen inte är uppslitsad. Det skapar alltså en större skrivyta. Så om man har lite mer att säga, så passar denna vikning bättre. De andra två alternativen passar väldigt bra på julkort, när man egentligen bara skriver "God Jul önskar familljen X". En sådan vikning räckte inte denna gång. Jag kände att jag hade mer att säga till min mamma på alla hjärtans dag.

Efter allt pynt, dels till alla hjärtans dag, dels dopkort och dylikt, känner jag mig nu väldigt sugen på att göra lite mer strama kort. Jag är egentligen "less is more", men försöker att gå utanför min egen begränsning genom att pynta. Dock blir jag alltid mest nöjd när jag hållit igen på pyntet. Vi får väl se hur nästa inlägg blir :)

Inlägget har en tutorial längst ner för den som känner sig sugen.

Kortet är översållat av rosa och av hjärtan. Är det inte så man gör till Alla hjärtans dag? ;)


Baksidan med min stämpel med målad ram och fasttejpat satängband.


Tri-shutter vikningar ger nivåer. Här har jag använt en hjärtdies från QuickKutz, och biljettdies samt små labels från Spellbinders. Hjärtat har infärgade och glittriga kanter. 


Den här vikningen ger som sagt mer skrivyta än den vanliga tri-shuttervikningen.


Vintagebilder från klippark pyntar insidan.


Framsidan med vikningen. För att förtydliga tutorialen längst ner.


Baksidan och dess vikning. För att förtydliga tutorialen längst ner.


Kortmall. Tutorial för rymligare Trishutter.
Mallen är i tum. 1 tum = 2,54 cm.

söndag 9 februari 2014

Trappsteg på dopkortet (med tutorial)

Igår var vi på dop. Det var lilla Felix som skulle döpas. Men Felix föräldrar överraskade oss alla med att gifta sig. Tårarna rann, inte bara på mig, utan även på brudgummen och många av parets vänner och släktingar :) Det var sann glädje! En ögonblick att minnas.

Jag hade hur som helst gjort ett dopkort till Felix, och bestämde mig för att göra ett trappstegskort. Det är bara andra gången jag gör ett trappstegskort. Den förra gången blev det ett blått julkort. Den gången med lite av ett Magnoliatema. Denna gång fick bara en stämpel från Magnolia vara med, nämligen ett litet paket som var med i StampClub Winter 2013.

Inlägget har en tutorial längs ner.

Medaljongen från Spellbinders är helt klart en av mina favoritdies. Den här gången fyllde jag i det embossade med olika blå färger av Distress Ink (Broken China, Tumbled Glass, Chipped Saphire, Salty Ocean). Jag använde ett blått cardstock till kortstommen. Det går åt ett helt 12x12 tums papper för utsidan och insidan (se mall längst ner). Två satängband fick agera låsanordning och inramning tillsammans med spetsbanden.


Baksidan pryds som vanlig av min stämpel där jag målat en matchande ram.


Medaljongen har jag som sagt målat med olika blå Distress Inksfärger. Jag har även använt Rangers Liquid Pearl Baby Blue. Jag är förtjust i textstämpeln, och äntligen fick jag använda den.


Trappstegen ger många möjligheter till dekoration. Jag valde att denna gång använda stämplar. 


Kortet ovanifrån.


Den understa pappersblomman har målats med Stickles Clear Rock Candy.


Likaså har de utstansade bokstäverna målats med Stickles Clear Rock Candy.


Stämplarna på trappstegen har jag fyllt i med Distress Inksfäger och markerat detaljer med en silverpenna samt en vit penna. Jag tyckte att det var roligt att det mönstrade pappret hade en "label" i samma form som labeln jag använde till "På dopdagen"-stämpeln.


Labeln är infärgad med Distress Ink Weathered Wood och sedan fått en ram av Stickles Crystal. Jag har ingen hörnstans till kantstansen jag använt här ovan. Det blev lite misslyckat på två-tre ställen, så jag använde blommor för att gömma misstagen. 


1. Utsidan av kortet när det ligger upp och ner (se mall nedan).
2.Insidan av kortet (för att förtydliga mallen här nedanför).
Kortmall. Tutorial. Trappstegskort.
Kortets mått är i tum. 1 tum = 2,54 cm

fredag 7 februari 2014

Alla hjärtans dag - diamantvikning (med tutorial)

Jag har gjort ett Alla hjärtans dags kort. Det blev en diamantvikning igen. En enkel vikning, som ser avancerad ut.

Inlägget har en tutorial längst ner.

Mitt favoritsätt att göra en framsida, helt klart. Mönstrade papper och en tygband med rosett. Det mönstrade pappret med blommorna av "sammet" köpte jag för ca sex år sedan. Nu äntligen hittade jag kortet för just det pappret.


När man gör denna vikning, kan man använda denna sida som framsida om man vill. 


Kortet helt utvikt. De små trekantiga fälten har prytts med enfärgat cardstock, mönstrade samt stämplade cardstock.


Baksidan har jag gjort helt i samma linje. Min stämpels ram har målats för att matcha.


Olika stämplar med olika rosa färger ramas in av rosa halvpärlor.


Likaså på den andra sidan har jag stämplat med olika rosa färger och ramat in det med rosa halvpärlor. Här ser man det upphöjda i det sammetsliknande mönsterpappret. Riktigt ballt papper!


Vitt cardstock som infärgats och fästs med 3D-kuddar.

Det roliga med den här vikningen är att den kan stå upp själv.




Kortmall. Tutorial. Diamantvikning.
Alla mått är i tum. 1 tum = 2,54 cm.