torsdag 9 januari 2014

Inspirerad av en annans idé, som så ofta (med tutorial på vikningen)

I en Scrapbooking-grupp på Facebook, var det en tjej som visade en bild på ett skapat kort. Hon hade gjort ett kort där hon hade flera lager av mönstrade cardstock på framsidan. Två av dessa hade hon rivit upp kanterna på, så att man på det viset såg papprena som fanns under. Det var en sådan bra idé, att jag helt enkelt var tvungen att testa den.

Istället för att ha flera upprivna cardstock, valde jag att köra på den trekantiga trifoldvikningen (tidigare varianter jag gjort är det rosa kortet och ett grönt kort), för att det skulle förstärka det enda upprivna cardstocket som jag använde. Jag tycker själv att det fungerade bra.

Inlägget har en tutorial längst ner.

Bastsnöre som inte är fastsatt, utan bara är slarvigt runtsurrat ger ett ruffigt men naturligt utseende.


Mönsterstämpel från Magnolia StampClub Winter 2013. Stämplad med Distress Ink Walnut Stain.


Kortet uppvikt. De två inre fälten har jag sparat rena från dekorationer och mönstrat papper, för att där kunna skriva mitt tack. De är enbart lite infärgade och har en mönsterstämpel för att rama in den snart handskrivna texten.


Kortets huvudsakliga dekoration utgörs av insidan. Där har jag det upprivna cardstocket. Av ett annat mönstrat cardstock, har jag gjort brev. Det i kombination med bilden av kvinnan, ger en skön vintagekänsla.


Jag har en dies i form av biljetter. Här jag jag vikt den utstansade biljetten och "gnussat" runt med den, så att det ska se ut som om den har legat i fickan ett tag och på det viset blivit sliten så som den är. Infägning med Distress Ink Vintage Photo, Old Paper, Antique Linnen och Walnut Stain.


Min handgjortstämpel. Målade ramen så att det skulle likna rostigt järn. Till det
använde jag Distress Ink Black Soot, Walnut Stain, Old Paper och Vintage Photo.


Baksidans infällda sidor (de två yttersta rutorna) är sidor som egentligen inte syns förutom om man aktivt verkligen vrider och vänder på kortet. Därför har jag gjort dem lite anonyma. Jag har en mönsterstämpel som jag duttade med Distress Ink Antique Linnen, Old Paper och Vintage Photo. Stämplingen blev därför lite ojämn, och jag jobbade inte för att den skulle täcka helt på pappret. Sedan infärgade jag även dessa två sidor med Distress Ink Antique Linnen. Sidan i mitten behöll jag helt kritvit. Tyckte det passade fint mot min stämpel i mitten som är gjort på ett mer naturvitt papper. Fin subtil kontrast.


Hela kortet utvikt, går då att jämföra enkelt med mallen här nedanför.


Ovanstående kort är alternativ 2: Öppet kort.
Jämför bigningen med bilden precis här ovanför, så blir det tydligt hur jag menar.

4 kommentarer: